Aalborg

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Aalborg
Nytorv Square in Aalborg, Denmark

Seal

Coat of arms
Nickname(s): "Paris of the North", locally "Double A"
Motto: "Seize The World" , In Danish "Vild med Verden"
[[file:Cithakan:Location map Denmark|240px|Aalborg is located in Cithakan:Location map Denmark]]<div style="position: absolute; z-index: 2; top: Kaluputan èksprèsi: Karakter tandha wacan "[" ora ditepungi%; left: Kaluputan èksprèsi: Karakter tandha wacan "[" ora ditepungi%; height: 0; width: 0; margin: 0; padding: 0;">
[[File:Cithakan:Location map Denmark|6x6px|Aalborg|link=|alt=]]
Aalborg
Location in Denmark
Coordinates: 57°3′N 9°55′E / 57.05°N 9.917°E / 57.05; 9.917
Country Flag of Denmark Denmark
Region North Denmark Region
Municipality Aalborg Municipality
First mention "Alabu" written at coins from 1035
Officiel birthday Trade rights June 16, 1342
Pamaréntahan
 • Mayor Henning G. Jensen (S)
Wewengkon[1]
 • Urban 139 km2 (54 sq mi)
 • Municipal 1.144 km2 (442 sq mi)
Èlevasi 5 m (16 ft)
Populasi (2011)[2]
 • City 124.921
 • Kapadhetan 888/km2 (2,300/sq mi)
 • Municipal 200.076
 • Municipal Density 174/km2 (450/sq mi)
 • Demonym Aalborggenser
Zona wektu Central Europe Time (UTC+1)
Postal codes 9000, 9008, 9020, 9100, 9200, 9210, 9220, 9400
Website http://www.aalborgkommune.dk/

Aalborg utawa Ålborg iku kutha ing Jutlandia, Denmark. Aalborg iku kutha paling gedhé kaping papat ing Denmark kanthi pedunung watara 121.549 (2004). Kuthamadya Aalborg duwé pedunung 163.228 (2005). Aalborg iku dhaérah asal Viking.

Kutha iki misuwur amarga pabrik semèné - Aalborg Portland - uga amarga schnaps-é, kayata uga De Danske Spritfabrikker sing didegaké taun 1881 déning C.F. Tietgen lan C.A. Olesen.

Kutha kembar[sunting | sunting sumber]

Deleng uga[sunting | sunting sumber]

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Aalborg&oldid=831704"