ABBA

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Logo ABBA.svg

Latar wuri
Asal Stockholm, Swedia
Génré Pop
Disco
Europop
Rock
Taun aktif 1972–1982
Label Polar (Swedia)
Polydor (Jerman)
Philips
Atlantic (Amerika Serikat/Kanada)
Universal (AS)
Epic (Britania Raya)
Vogue (Perancis)
Discomate
RCA
PolyGram
Carnaby
Sunshine
Ariston/Dig It
Magepokan karo Hep Stars, Hootenanny Singers, Benny Anderssons Orkester
Situs wèb www.abbasite.com
Tilas anggota
Anni-Frid Lyngstad
Björn Ulvaeus
Benny Andersson
Agnetha Fältskog

ABBA (19721982) iku klompok musik pop saka Swédia, minangka salah siji artis paling suksès saka Skandinavia. Dumadi saka Benny Andersson, Björn Ulvaeus, Agnetha Fältskog, lan Anni-Frid Lyngstad. Sadurungé dadi ABBA, Fältskog lan Ulvaeus wis nikah lan sabanjuré sawisé dadi siji klompok, Lyngstad lan Andersson uga banjur nikah. Nanging kaloro pasangan iki banjur pirak. ABBA kuwi akronim saka aksara pisanan jeneng anggota-anggotané.

Diskografi[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=ABBA&oldid=815676"