38628 Huya

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

38628 Huya iku sawijining objèk trans-Neptunus. Huya ditemokaké nalika sasi Maret 2000 déning Ignacio Ferrin, lan diumumaké nalika tanggal 24 Oktober 2000. Huya digolongaké minangka plutino, lan duwé 2:3 résonansi orbital karo Neptunus. Objèk iki dijenengi Huya, sing dijupuk saka Juyá, jeneng déwa udan suku Indian Wayuu saka Amérika Kidul. Jeneng kasebut ditetepaké déning Persatuan Astronomi Internasional nalika sasi Agustus 2003.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=38628_Huya&oldid=834392"