2NE1

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
2NE1

Latar wuri
Asal Seoul, South Korea
Génré K-pop, hip-hop, R&B
Taun aktif 2009-sekarang
Label YG Entertainment, Avex Group
Magepokan karo will.i.am, Big Bang
Anggota saiki
CL
Dara
Bom
Minzy

2NE1 punika grup hip-hop saking Koréa ingkang dipunadegaken déning YG Entertainment ing taun 2009. Anggota saking 2NE1 inggih punika ing antawisipun Dara, CL, Minzy, lan Park Bom. Makna saking nama 2NE1 piyambak inggih punika New Evolution of the 21 Century utawi evolusi paling énggal abad 21. Anggota saking 2NE1 gadhahi musik ingkang kathah. Christina Aguilera, Beyonce lan Mariah Carey, inggih punika aktris ingkang dados panutan saking 2NE1 ing pundi tigang aktris punika gadhahi vokal ingkang saé. Park Bom piyambak gadhahi génré favorit inggih punika hip hop lan R&B. Sanèsipun punika, Minzy ingkang dados anggota paling alit, gadhah panutan Michael Jackson, lan CL produser Teddy, Madonna lan Lauryn Hyll. Dara piyambak gadhah panutan penyanyi Uhm Jung Hwa.


Karir 2NE1[sunting | sunting sumber]

Karir 2NE1 dipunwiwiti saking iklan Lollipop sareng kaliyan boyband Big Bang kagem LG Telecom. Single debut 2NE1 Fire dipunrilis ing tanggal 6 Mei 2009. Sesampunipun punika dipurilis setunggal abum studio TO ANYONE.

Girlband 2NE1 suksès malih ing single hit tuladha, Lollipop, Fire, I Don't Care, Try to Follow Me, Go Away, Lonely, I'm The Best, lan Hate You nate dados hit no 1 ing Koréa. Fans saking 2NE1 gadhahi nama Blackjacks.

2NE1 kondhang amargi gaya ingkang unik. Sanèsipun punika single It's Hurt, 2NE1 gadhah style ingkang gothic, kanthi wig lan rikma ingkang unik.[1]

Panghargyan 2NE1[sunting | sunting sumber]

Panghargyan ingkang sampun dipuntampi 2NE1 inggih punika:

  1. Star circle quest 2004 2nd teen questor
  2. Star circle quest 2004 texter’s choice awardee
  3. Star circle quest [2004]] dadosface of the night
  4. 21st PMPC star awarda kagem movie 2005 dados best new movie actress.[2]
  5. Cyworld digital music awards 2009; song of the month “lollipop” - April
  6. Cyworld digital music awards 2009; song of the month - Mei
  7. Cyworld digital music awards 2009; song of the month “fire” - Mei
  8. Cyworld digital music awards 2009; song of the month “I don’t care” - Juli
  9. Mnet 20’s choice awards 2009; hot online song “fire”
  10. Mnet 20’s choice awards 2009; hot CF star “lollipop”
  11. Mnet 20’s choice awards 2009; hot new star
  12. Asia song festival 2009; best newcomer
  13. Style icon awards 2009; female singer award
  14. Mnet Asian music awards 2009; Daesang award, song of the years “I don’t care”
  15. Mnet Asian music awards 2009; best new female artist
  16. Mnet Asian music awards 2009; best music video “fire”
  17. Mnet Asian music awards 2009; music portal Mnet award
  18. Mnet Artist of the year
  19. Mnet Album of the year
  20. Melon music awards 2009; top ten
  21. Melon music awards 2009; new artist
  22. Cyworld digital music awards 2009; best rockie group
  23. Cyworld digital music awards 2009; best song “I don’t care”
  24. Cyworld digital music awards 2009; best artist
  25. Cyworld digital music awards 2009; bonsang award
  26. Rhythmer awards 2009; R&B artist of the year
  27. Rhythmer awards 2009; roclie of the year[3]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ (id)selebriti.kapanlagi.com(dipuntingali tanggal 12 September 2011)
  2. ^ (id)www.pelangidrama.net(dipuntingali tanggal 12 September 2011)
  3. ^ (id)www.pelangidrama.net(dipuntingali tanggal 21 Desesmber 2011]

Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=2NE1&oldid=832735"