100 bangunan lan struktur paling dhuwur ing Paris

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Dhaptar 100 bangunan struktur paling dhuwur ing tlatah Paris,kalebu uga wilayah urban jroning Paris (Paris lan komune).

La Défense,di deleng saka Arc de Triomphe.

Tlatah urban Paris kang nduweni pencakar langit kang luwih akeh saka wilayah metropolitan liyané Uni Èropah:[1] Taun 2007, kaetung ana 14 pencakar langit kang ndhuweni dhuwur 150 mèter (492 sikil), minangka salah sijiné bangunan kasebut nembe dibangun yaiku (Tour AXA), kahanan bangunan pencakar langit kang ana ing Paris menawa dibandingake déning 10 pencakar langit kang ana ing London lan Frankfurt uga papat bangunan paling dhuwur kang ana ing Madrid lan Warsawa. Bisa disimpulake bangunan kang paling dhuwur ing Paris kang dumunung ana ing telu wilayah yaiku: La Défense, dumunung ana ing pinggir kutha njèro kulon kang ana ing tengah-tengah département Hauts-de-Seine, Italie 13, dumunung ana ing separo kidul arondisemen ka-13, lan Front de Seinte, dumunung ana ing arondisemen ka-15.

La Défense yaiku arupa distrik bisnis khusus kang paling gedhé kang ana ing Èropah. Bangunan kang ana ing wilayah, La Défense kang misuwur paling ake bangunan parkantoran. Menara-menara kang ana ing arondisemen ka-13 kang paling akeh dianggo panguripan utawa omah pamukiman wong sugih,kang dumunung ana ing kidul arondisemen, kang didadekake salah sijiné kampung Pecinan ing jaman saiki.Bangunan kang paling akeh ing tlatah Front de Seine, kang dumunung ana ing sisihé Menara Eiffel,kagolong bangunan kuno utawa lawas uga dibangun ing taun 1970-an lan 1980-an parkampungan iki ndhuweni campuran kang manggoni yaiku wong kang bisnis lan kantoran.

Bangunan kang paling dhuwur liyané kang ana ing tlatah Paris,kang utama bangunan kang cerak saka dalan bebas Périphérique yaiku Les Mercuriales kang ana ing Bagnolet, Tour Pleyel ing Saint-Denis,lan Hôtel Concorde Lafayette ana ing pusat kutha (cerak Porte Maillot). Pencakar langit Paling dhuwur kang ana ing Paris yaiku, Tour Montparnasse,dadi salah sijiné bangunan kang madeg ana ing dhaerah Montparnasse.

100 bangunan lan struktur paling dhuwur[sunting | sunting sumber]

Dhaptar iki arupa kumpulan 100 bangunan lan struktur paling dhuwur kang ana ing tlatah urban Paris[2].Minangka Dhaptar kang diurutake miturut dhuwur bangunan resmi ing pamaréntah satempat.Bangunan kang nduweni loro struktur utawa luwih uga nduweni dhuwur kang padha, paringkat utawa ringking kang padha diwenehake lan struktur diurutake minangka dasar abjad.

Satus Bangunan lan Struktur Paling dhuwur kang ana ing Tlatah Urban Paris
Paringkat Jeneng Dibangun Panganggo Dhuwur
(mèter)
Dhuwur
(kaki)
Tingkat Distrik Komune
(kuthamadya)
1 Tour Eiffel 1889 monumen,
struktur telekom
324 1,063 3 ar. ke-7 Paris
2 Tour Maine Montparnasse 1972 perkantoran 210 689 60 15th arr. Paris
3 Maudétour en Vexin transmitter guyed mast 200 Maudétour en Vexin
3 Tour Total 1985 perkantoran 187 614 48 La Défense Courbevoie
4 Tour Areva 1974 perkantoran 184 604 44 La Défense Courbevoie
5 Tour Gan 1974 perkantoran 179 587 44 La Défense Courbevoie
6 Tour Alicante (Société Générale) 1995 perkantoran 167 548 37 La Défense Nanterre
6 Tour Chassagne (Société Générale) 1995 perkantoran 167 548 37 La Défense Nanterre
8 Tour EDF 2001 perkantoran 165 541 41 La Défense Puteaux
9 Cœur Défense 2001 perkantoran 161 528 40 La Défense Courbevoie
10 Tour Assur (AXA) 1974 perkantoran 159 522 39 La Défense Courbevoie
11 Tour Adria (Technip) 2002 perkantoran 155 509 40 La Défense Courbevoie
11 Tour Égée (Ernst&Young) 1999 perkantoran 155 509 40 La Défense Courbevoie
13 Tour Ariane 1975 perkantoran 152 499 36 La Défense Puteaux
14 Tour Pleyel 1972 campuran 143 469 37 Carrefour Pleyel Saint-Denis
15 Tour CBX 2005 perkantoran 142 466 36 La Défense Courbevoie
16 Tour Hertzienne TDF du Fort de Romainville 1984 struktur telekom 141 463 Les Lilas Les Lilas
17 Hôtel Concorde Lafayette 1974 hotel 137 449 33 1ar. ke-7 Paris
18 Tour Défense 2000 1974 penghunian 136 446 46 La Défense Puteaux
19 Tour Europlaza 1995 perkantoran 135 443 31 La Défense Courbevoie
20 Tour Descartes (IBM) 1988 perkantoran 130 427 40 La Défense Courbevoie
20 Cheminée du Front de Seine 1973 chimney 130 427 15th arr. Paris
22 Tour Les Poissons 1970 campuran 128 420 42 La Défense Courbevoie
23 Tour France 1973 penghunian 126 413 40 La Défense Puteaux
24 Tour Olympe (Daewoo) 1974 perkantoran 125 410 35 Porte d'Aubervilliers Aubervilliers
25 Tour Prélude, Orgues de Flandre 1979 penghunian 123 404 39 ar. ke-19 Paris
26 Tour Levant, les Mercuriales 1975 perkantoran 122 400 33 Porte de Bagnolet Bagnolet
26 Tour Ponant, les Mercuriales 1975 perkantoran 122 400 33 Porte de Bagnolet Bagnolet
28 Tour Franklin 1972 perkantoran 120 394 33 La Défense Puteaux
29 Chennevières sur Marne Telekomunikasi Tower komunikasi 120 394 Chennevières sur Marne
29 Tour Sequoia (Bull, Cegetel, SFR) 1990 perkantoran 119 390 33 La Défense Puteaux
29 Tour Winterthur 1973 perkantoran 119 390 33 La Défense Puteaux
31 Tour Michelet (Total) 1985 perkantoran 117 384 34 La Défense Puteaux
31 Tour CB16 2003 perkantoran 117 384 32 La Défense Courbevoie
33 Hôtel Méridien Montparnasse 1974 hotel 116 381 31 14th arr. Paris
34 Tour Super-Italie 1973 penghunian 113 371 38 ar. ke-13 Paris
35 Tour Neptune 1972 perkantoran 113 371 28 La Défense Courbevoie
35 Préfecture des Hauts-de-Seine 1974 perkantoran 113 371 25 La Défense Nanterre
37 Grande Arche 1989 monumen, perkantoran 110 361 37 La Défense Puteaux
37 Tour Manhattan 1975 perkantoran 110 361 32 La Défense Courbevoie
37 Tour Giralda penghunian 110 361 36 20th arr. Paris
37 Tour Aurore 1970 perkantoran 110 361 29 La Défense Courbevoie
41 Tour Eve 1975 campuran 109 358 36 La Défense Puteaux
41 Tour Initiale 1967 perkantoran 109 358 30 La Défense Puteaux
43 Tour Fugue, Orgues de Flandre 1979 penghunian 108 354 35 ar. ke-19 Paris
44 Tour Nuage 1, Tours Aillaud 1976 penghunian 105 344 39 La Défense Nanterre
44 Tour Nuage 2, Tours Aillaud 1976 penghunian 105 344 39 La Défense Nanterre
44 Dôme des Invalides 1708 gereja 105 344 ar. ke-7 Paris
47 Résidence Antoine et Cléopâtre, Italie 13 penghunian 104 341 37 ar. ke-13 Paris
47 Tour Gambetta 1975 penghunian 104 341 37 La Défense Courbevoie
47 Tour Anvers, Les Olympiades [3] penghunian 104 341 36 ar. ke-13 Paris
47 Tour Athènes, Les Olympiades [4] penghunian 104 341 36 ar. ke-13 Paris
47 Tour Cortina, Les Olympiades [5] penghunian 104 341 36 ar. ke-13 Paris
47 Tour Helsinki, Les Olympiades [6] penghunian 104 341 36 ar. ke-13 Paris
47 Tour Londres, Les Olympiades [7] penghunian 104 341 36 ar. ke-13 Paris
47 Tour Mexico, Les Olympiades [8] penghunian 104 341 36 ar. ke-13 Paris
47 Tour Sapporo, Les Olympiades [9] penghunian 104 341 36 ar. ke-13 Paris
47 Tour Tokyo, Les Olympiades [10] penghunian 104 341 36 ar. ke-13 Paris
57 Tour Chéops, Italie 13 penghunian 103 338 35 ar. ke-13 Paris
57 Tour Mykérinos, Italie 13 penghunian 103 338 35 ar. ke-13 Paris
57 Tour Cèdre 1998 perkantoran 103 338 26 La Défense Courbevoie
60 Tour Ancône, Italie 13 penghunian 102 335 35 ar. ke-13 Paris
60 Tour Bologne, Italie 13 penghunian 102 335 35 ar. ke-13 Paris
60 Tour Ferrare, Italie 13 penghunian 102 335 35 ar. ke-13 Paris
60 Tour Palerme, Italie 13 penghunian 102 335 35 ar. ke-13 Paris
60 Tour Ravenne, Italie 13 penghunian 102 335 35 ar. ke-13 Paris
65 Tour Cantate, Orgues de Flandre penghunian 101 331 30 ar. ke-19 Paris
66 Tour Opus12 1973 perkantoran 100 328 27 La Défense Puteaux
66 Tour Athéna 1984 perkantoran 100 328 25 La Défense Puteaux
66 Novotel Paris Tour Eiffel, Front de Seine 1976 hotel 100 328 31 15th arr. Paris
66 Tour Totem, Front de Seine 1979 penghunian 100 328 31 15th arr. Paris
66 Tour Cristal, Front de Seine 1990 perkantoran 100 328 27 15th arr. Paris
66 Tour Paris Seine (Résidence Duvergier) 1973 penghunian 100 328 30 ar. ke-19 Paris
66 Tour Vendôme 1975 perkantoran 100 328 29 Pont de Sèvres Boulogne
73 Tour Europe 1969 perkantoran 99 325 28 La Défense Courbevoie
73 Tour AIG 1967 perkantoran 99 325 27 La Défense Courbevoie
75 Tour Paris Côté Seine, Front de Seine 1977 hotel 98 322 32 15th arr. Paris
75 Tour de Seine, Front de Seine 1970 penghunian 98 322 32 15th arr. Paris
77 Tour Prisma (Tour Kvaerner) 1998 perkantoran 97 318 25 La Défense Courbevoie
78 Tour Chambord, Italie 13 penghunian 96 315 34 ar. ke-13 Paris
79 Tour Atlas, Italie 13 penghunian 95 312 33 ar. ke-13 Paris
79 Tour Puccini, Italie 13 penghunian 95 312 33 ar. ke-13 Paris
79 Tour Verdi, Italie 13 penghunian 95 312 33 ar. ke-13 Paris
79 Tour Atlantique 1970 perkantoran 95 312 27 La Défense Puteaux
79 Tour Pascal 1983 perkantoran 95 312 27 La Défense Puteaux
79 Tour Mantoue, Italie 13 penghunian 95 312 ar. ke-13 Paris
85 Tour de Mars, Front de Seine 1974 penghunian 94 308 32 15th arr. Paris
85 Tour Beaugrenelle, Front de Seine 1979 penghunian 94 308 30 15th arr. Paris
85 Tour Perspective 1, Front de Seine 1973 penghunian 94 308 30 15th arr. Paris
85 Tour Perspective 2, Front de Seine 1975 penghunian 94 308 30 15th arr. Paris
85 Tour Reflets, Front de Seine 1976 penghunian 94 308 30 15th arr. Paris
85 Tour Franklin perkantoran 94 308 Mairie de Montreuil Montreuil-sous-Bois
91 Tour Avant-Seine, Front de Seine 1975 penghunian 93 305 32 15th arr. Paris
91 Tour Espace 2000, Front de Seine 1976 penghunian 93 305 31 15th arr. Paris
91 Tour Evasion 2000, Front de Seine 1971 penghunian 93 305 31 15th arr. Paris
91 Tour Panorama, Front de Seine 1974 penghunian 93 305 30 15th arr. Paris
91 Tour Rive Gauche, Front de Seine 1975 penghunian 93 305 30 15th arr. Paris
91 Tour Keller, Front de Seine 1970 penghunian 93 305 29 15th arr. Paris
97 Residences Beryl, Italie 13 penghunian 92 302 32 ar. ke-13 Paris
97 Residences Jade, Italie 13 penghunian 92 302 32 ar. ke-13 Paris
97 Residences Onyx, Italie 13 penghunian 92 302 32 ar. ke-13 Paris
97 Residences Rubis, Italie 13 penghunian 92 302 32 ar. ke-13 Paris
97 Tour Abeille, Italie 13 penghunian 92 302 32 ar. ke-13 Paris
97 Tour Capri, Italie 13 penghunian 92 302 32 ar. ke-13 Paris
97 Tour Rimini, Italie 13 penghunian 92 302 32 ar. ke-13 Paris
97 Notre-Dame de Paris (spire) gereja 92 302 Ile de la Cité Paris
105 Tour Chéphren, Italie 13 penghunian 90 295 27 ar. ke-13 Paris
105 Orgues de Flandre 4 penghunian 90 295 26 ar. ke-19 Paris
105 Tour Pacific 1992 perkantoran 90 295 25 La Défense Puteaux
105 Tour Zamansky, Jussieu perkantoran 90 295 24 5th arr. Paris
Suwasana menara ar. ke-13 ing Paris.

Cathetan sikil[sunting | sunting sumber]

  1. ^ by Egbert Gramsbergen and Paul Kazmierczak, Almanac of Architecture and Design 2004. "Skyscraper Cities Ranking List". http://homepages.ipact.nl/~egram/skylines.html. Retrieved 2006-06-29.
  2. ^ Paris-Skyscrapers. "www.paris-skyscrapers.com". http://www.paris-skyscrapers.com/immeubles_villes.html. Retrieved 2007-05-16.
  3. ^ Tour Anvers
  4. ^ emporis.com
  5. ^ emporis.com
  6. ^ emporis.com
  7. ^ emporis.com
  8. ^ emporis.com
  9. ^ emporis.com
  10. ^ emporis.com

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]