-stan

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Tembung stan iku asalsaka basa Persia stan utawa basa Sansekerta, sthana, sing tegesé "panggonan" utawa "negara", amèh padha karo sufiks -land jroning basa Inggris. Ing basa Indonesia tembung iki dadi istana utawa astana.

Bawana[sunting | sunting sumber]

  • Frangistan (basa Persia:فرنگستان farangestān)

Anak bawana[sunting | sunting sumber]

Negara[sunting | sunting sumber]

Panambang -stan yèn dipigunakaké kanggo jeneng negara biasané jroning wangun "Jeneng suku" + "-stan", kajaba jeneng Pakistan (gabungan saka jeneng suku Punjab, Afgan, Kashmir, Sindh, Baluchistan

Otonimi[sunting | sunting sumber]

"Stan" liyané[sunting | sunting sumber]

Jeneng sing diusulaké[sunting | sunting sumber]

Jeneng fiksi[sunting | sunting sumber]

Jeneng satiris[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=-stan&oldid=826186"