Óscar Pujol Muñoz

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Oscar Pujol - Tour de Romandie 2010, Stage 3.jpg
Informasi pribadi
Jeneng jangkep Óscar Pujol Muñoz
Rékor tandhing
Tim saiki Azad University Cross Team
Disiplin Dalan
Posisi Pebalap
Tim amatir
2008 Burgos Monumental
Tim profesional
2009–2010
2011
2012–saiki
Cervélo TestTeam
Omega Pharma-Lotto
Azad University Cross Team
Kothakinfo iki pungkasan diperbarui pada
10 Juni 2012

Óscar Pujol Muñoz (lair ing Terrassa, Barcelona, 16 Oktober 1983; umur 31 taun) iku pebalap pit asal Spanyol sing saiki main kanggo salah siji tim kontinèntal UCI ing Iran, Azad University Cross Team.[1] Sadurungé, Pujol tau main ing Cervélo TestTeam lan Omega Pharma-Lotto.

Karir[sunting | sunting sumber]

Pujol diwé karir minangka pebalap profésional kanggo tim Spanyol, Burgos Monumental nalika taun 2008. Dhèwèké banjur nggabung karo Cervélo TestTeam, lan main kanggo tim kasebut sakwéné rong taun ing Tour d'Espagne.

Nalika taun 2011, dhèwèké nggabung karo Omega Pharma-Lotto. Nanging taun 2012, tim kasebut dibubaraké amarga patikaian sponsor lan pecah dadi rong tim yaiku Quick Step lan Lotto-Belisol. Mula, Pujol ora bisa main senajan wis nandhatangani kontrak sakwéné rong taun.

Nalika awal April 2012, dhèwèké direkrut déning tim asal Iran, Azad University Cross Team. Dhèwèké banjur wiwit main ing salah siji kajawaran UCI, Tour de Singkarak, lan tampil minangka jawara umum ing kajawaran kasebut.[2]

Prèstasi[sunting | sunting sumber]

Urur adhedhasar taun, Pujol tau nggayuh jawara jroning kajawaran-kajawaran balap pit, arupa jawara etape uga jawara umum:

2006
Etape 3 Tour of Cantabria
Etape 1 lan 4 Tour of Salamanca
2007
Etape 4 Tour de Navarre
2012
Tour de Singkarak

Réferènsi[sunting | sunting sumber]

  1. ^ "Oscar Pujol joins Iranian Continental team", Cycling News, 2012-04-09. diaksès tanggal 2012-06-10. (Inggris) 
  2. ^ "Pujol Munoz juara Tour de Singkarak 2012", ANTARA, 2012-06-10. diaksès tanggal 2012-06-10. 
Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Óscar Pujol Muñoz ing Wikimedia Commons.