Énokitaké

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Flammulina
Jamur Enokitake (Flammulina velutipes) di alam bebas
Klasifikasi èlmiah
krajan: Fungi
divisio: Basidiomycota
kelas: Homobasidiomycetes
ordo: Agaricales
kulawarga: Marasmiaceae
Genus: Flammulina
Spesies

Flammulina callistosporioides
Flammulina elastica
Flammulina fennae
Flammulina ferrugineolutea
Flammulina mediterranea
Flammulina mexicana
Flammulina ononidis
Flammulina populicola
Flammulina rossica
Flammulina similis
Flammulina stratosa
Flammulina velutipes

Jamur Enokitake asil budidaya

Jamur Enokitake (えのき茸? jamur enoki) yaiku jamur pangan kanthi woh asil budidaya kang bentuke dhawa-dhawa, wernane putih kayata tauge.[1] Dikenal uga minangka jamur tauge, jamur mangsa atis, utawa jamur dom emas[2](Hanzi: 金针菇, pinyin: jīnzhēngū, Hangul: 팽이버섯 , Alihaksara: pengi beoseot).

Ing wilayah donya beriklim sejuk, jamur urip ing alam bebas ing suhu udhara endek wiwit mangsa gugur nganti wiwitan mangsa semi.[3]Jamur uga bisa urip ing ngisor salju.[3] Jamur urip ing permukaan pang wit-witan Celtis sinensis (bahasa Jepang: Enoki) kang wis lapuk, saengga sinebut Enokitake (jamur Enoki).[3] Jamur uga bisa urip ing permukaan pang kayu lapuk wit-witan kang duweni godhing amba Bebesaran lan Kesemek.[3] Jamur iki kerep dianggep minangka ama tumrap pirang-pirang produk pertanian.[3]

Budidaya[sunting | sunting sumber]

Jamur Enokitake asil budidaya bisa dipanen saben taun.[3] Woh Enokitake asil budidaya katon beda saka Enokitake kang urip ing alam bebas.[3] Jamur asil budidaya dijaga saka sinar srengenge saengga wernane putih, dene jamur ing alam bebas wernane coklat arep jambon.[3] Jamur asil budidaya uga duweni pang kang dawa lan kuru-kuru, dene jamur ing alam bebas duweni pang kang luwih cendhek lan lemu.[3] Rasa jamur asil budidaya uga beda banget karo jamur kang urip ing alam bebas.[3]


Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ (en) Specialty Produce. 2010. Enoki mushroomsDiundhuh tanggal 5 Mei 2010.
  2. ^ (en) Darwin. 2008. Mushroom: The Mighty FungusDiundhuh tanggal 5 Mei 2010.
  3. ^ a b c d e f g h i j (en) Smith SE. 2010. What is Enokitake?Diundhuh tanggal 6 Mei 2010.

Pranala luar[sunting | sunting sumber]

Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Énokitaké ing Wikimedia Commons.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Énokitaké&oldid=867724"