Èmbèr

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
ember

Ember inggih punika kalebet salah satunggaling pirantos ing dhapur ingkang wigati sanget dipunbetahaken dening saben tiyang. Ember saking basa Walanda emmer inggih punika satunggaling alat ingkang tahan toya, wujudipun slinder, bageyan nginggil boten wonten tutupipun, lan bageyan ngandhapipun rata. Titikanipun ember inggih punika wonten gantholan ing kanan keringipun ember awujud setengah bunderan. Ember sampun kathah dipunginakaken dening masarakat wiyar wiwit jaman rumiyin, mliginipun kangge wadah toya, kangge ngangkut toya saking sumur utawi keran tumuju wonten genthong.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Èmbèr&oldid=851937"